Vaša 1° tema

Strana 6 od 15 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Sledeći

Ići dole

sta reci

Počalji  bans taj Pon Dec 05, 2011 5:16 am

I kao politicka stranka i politika nemaju nikakve veze?Ovo je strašno!!!!
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Pon Dec 05, 2011 5:30 am

@Bans, zasto ne mogu da se konektujem i procitam?Pokusao sam i da na pretrazivacu upisem adresu, ali opet ne ide.Molim tebe ili admina @fmesarosa da nam omoguci pristup!

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

ako ne može,evo paste/copy varijanta

Počalji  bans taj Pon Dec 05, 2011 5:43 am

Zoran Gočević o svojim iskustvima u Srboleku

Upozorenje kolegama iz "Jugoremedije"

01. decembar 2011. godine


— U listu “Zrenjanin“ od 25. novembra 2011. godine u svom demantiju pod naslovom „Neistine, optužbe i lažne konstatacije“ predsednik GS HNER „Nezavisnost“ Milorad Panović izneo je krupnu neistinu u vezi sa događajima koji su doveli do hapšenja Jovice Stefanovića Ninija krajem prošle godine. Naime, negirajući tvrdnju Zdravka Deurića o povezanosti sindikata „Nezavisnost“ sa Jovicom Stefanovićem, Panović kaže da je ovaj sindikat svojim aktivnostima doprineo Stefanovićevom hapšenju. Kao predsednik Samostalnog sindikata, godinama sam, zajedno sa predsednikom udruženja malih akcionara Mišom Savićem, bio nosilac svih aktivnosti protiv kriminalne uprave Jovice Stefanovića. Tokom ove višegodišnje borbe, Sindikat „Nezavisnost“ bio je ili „nezainteresovan“, ili na strani Stefanovića. Osim u samom finišu, leta 2010. godine, kada su medijskim manipulacijama pokušali da se u javnosti nametnu kao predvodnici borbe protiv Stefanovića.

— Medijske manipulacije su, inače, jedini posao kojim se Sindikat „Nezavosnost“ bavio za par godina svog postojanja u „Srboleku“.

— Jovica Stefanović je preuzeo kontrolni paket akcija „Srboleka“ krajem 2005. godine, kršeći Zakon o preuzimanju akcionarskih društava. Već naredne godine, suprodstavili smo se njegovim pokušajima da raskomada preduzeće. Na Skupštini 2006. godine, glasovima malih akcionara je sprečeno premeštanje proizvodnje u Niš, a na Skupštini 2007. godine smo ga onemogućili da izdvoji veledrogeriju u posebno preduzeće, kako bi je potom prodao odlukom Upravnog odbora, bez glasanja na Skupštini. Stefanović je na naše uspehe reagovao na sebi svojstven način – prestao je da saziva Skupštinu.

— Sredinom 2007. godine, pokrenuli smo postupak pred Komisijom za hartije od vrednosti da se Stefanoviću oduzme 25% akcija stečenih kršenjem Zakona o preuzimanju akcionarskih društava. Postupajući po našem zahtevu, Komisija mu je naložila da u roku od tri meseca proda nezakonito stečene akcije, ili da podnese zakonitu ponudu za preuzimanje. Akcije je prodao, ali firmi „Invej“ Predraga Rankovića Peconija. Prethodnog dana, na račun „Inveja“, sa kojim „Srbolek“ nikada ni pre ni posle toga nije poslovao, legla je suma novca potrebna za otkup spornih 25% akcija „Srboleka“. Očekivali smo da će Komisija za hartije od vrednosti reagovati na ovo očigledno kršenje zakona i izigravanje njenog naloga, ali to se nije desilo. Kako državni organi nisu preduzimali ništa, udruženje akcionara se oktobra 2008. godine najpre obratilo policiji, a zatim je jula 2009. godine podnelo krivičnu prijavu protiv Stefanovića, koja je dopunjena januara 2010. godine. U ovoj krivičnoj prijavi, ukazali smo na sve zloupotrebe u poslovanju „Srboleka“ sa Stefanovićevim povezanim firmama zbog kojih je novembra 2011. godine naš „većinski vlasnik“ napokon i uhapšen. Međutim, takođe smo ukazali i na navedene zloupotrebe prilikom preuzimanja akcija, koje do današnjeg dana nisu istzražene! Zbog čega organi gonjenja selektivno istražuju prijave za zloupotrebe u „Srboleku“, verujem da će se razjasniti nakon što naša država postupi po nalogu Evropske unije da se ispitaju sporni slučajevi privatizacije, među kojima su i „Jugoremedija“ i „Srbolek“. Za sada je očigledno samo to da se deo istine o privatizaciji obe naše fabrike zataškava.

— Naporedo sa podnošenjem krivičnih prijava od strane malih akcionara, Samostalni sindikat je 2008. godine po prvi put ušao u štrajk, i samim tim u otvoren sukob sa Stefanovićem. Direktna poslidica ovakvog našeg delovanja je osnivanje Sindikata „Nezavisnost“ u „Srboleku“! O ovoj povezanosti svedoči pismo koje je 20. februara 2009. godine Stefanoviću uputio upravo Milorad Panović, da bi zaštitio poverenika sindikata „Nezavisnost“ u „Srboleku“ Tomislava Grubića: „Gospodine Stefanoviću, podsećamo Vas na blisku prošlost i doprinos koji je Granski sindikat hemije, nemetala, energetike i rudarstva Nezavisnost dao u razrešenju višenedeljne blokade fabrike Jugoremedija Zrenjanin, prouzrokovane protestima malih akcionara i članova Samostalnog sindikata kompanije čiji ste Vi tada bili legalni većinski vlasnik. Dok je trajala blokada fabrike Jugoremedija, predstavnici rukovodstva našeg Granskog sindikata su svojim nastupima u Skupštini Republike Srbije, u svakodnevnim kontaktima sa predstavnicima Vlade Srbije i resornih ministarstava, svojim snažnim pritiskom direktno doprineli da Vlada Srbije donese odluku da se otkloni blokada fabrike i da se omogući pokretanje proizvodnje u fabrici. To su nepobitne činjenice koje niko ne može osporiti i krivotvoriti“. Nakon ovog pisma sukob između Stefanovića i Grubića je izglađen, a Grubić je premešten na bolje radno mesto.

— Krajem 2009. godine, mali akcionari su u front protiv Stefanovića okupili i investicione fondove koji su suvlasnici „Srboleka“, a koji su u međuvremenu uvideli da im sa Stefanovićem nema budućnosti. Po našem zajedničkom zahtevu, sud je za januar 2010. godine naložio održavanje Skupštine „Srboleka“, koju je Stefanović odbijao da sazove nakon poraza koje je doživeo 2006. i 2007. godine. Samostalni sindikat je istovremeno pokrenuo štrajk u fabrici, u kom je Sindikat „Nezavisnost“ odbio da učestvuje.



— Zahvaljujući povoljnim odredbama Statuta preduzeća, na Skupštini održanoj po nalogu suda, a koju je Stefanović bojkotovao, uspeli smo da glasovima malih akcionara i investicionih fondova izaberemo dva svoja predstavnika u Upravnom odboru – predsednika malih akcionara Mišu Savića i mene. Usledila je i Stefanovićeva reakcija. Pošto nije mogao da nas kontroliše kao male akcionare, kaznio nas je kao radnike – štrajk je brutalno ugušen tako što je 42 štrajkača dobilo otkaze, a Sindikat „Nezavisnost“ je poveo kampanju među preostalim radnicima, tvrdeći da sindikat ne treba da se bavi vlasničkim pitanjima i poslovnom politikom, i da su štrajkači žrtve „nerealnih“ zahteva malih akcionara. O ovome postoji obimna video i pisana arhiva izjava za elektronske medije i sindikalnih pamfleta koje su u to vreme štancovali rukovidioci „Nezavisnosti“ u „Srboleku“ Tomislav Grubić i Nebojša Stojanović. Za mene su govorili da vodim „privatni štrajk“. Šta znači ova diskvalifikacija, to mi ni do danas niko od gospode nije razjasnio. Jasno je jedino to da su nakon naših otkaza i slamanja štrajka funkcioneri Sindikata „Nezavisnost“ nagrađeni bolje plaćenim radnim mestima.

— U to vreme policija je već bila počela učestalo da nas poziva na razgovore u vezi sa krivičnim prijavama podnetim protiv Stefanovića. Kako se obruč oko njega stezao, izgledalo je da će se ponoviti situacija koja se 2006. godine desila u „Jugoremediji“ – da na kraju uz Ninija ostane samo njegov verni sindikat.

Ipak, i Ninijev sindikat je naučio lekcije iz „Jugoremedije“.

— Jula 2010. godine, uz medijsku halabuku Sindikat „Nezavisnost“ menja stranu i kreće da se predstavlja kao lider borbe protiv propadanja „Srboleka“. Smatrajući da imamo istog protivnika, i da je saradnja u interesu „Srboleka“, prihvatili smo da na trenutak zaboravimo prošlost i uđemo u zajedničku borbu. Danas bi se moglo reći da smo pogrešili. Međutim, u tom trenutku nismo imali izbora. U svakom slučaju, protesti koje smo zajednički organizovali doveli su 12. oktobra do zaključivanja protokola o normalizaciji stanja u „Srboleku“, koji su potpisali Nebojša Ćirić ispred Ministarstva ekonomije, Miroslav Čučković ispred Grada Beograda, Jovica Stefanović i predstavnici oba sindikata. Ubrzo potom, 8. novembra, Jovica Stefanović i direktor „Srboleka“ Mladen Lučić su uhapšeni zbog sumnje da su počinili zloupotrebe na koje su mali akcionari ukazali policiji još 2008. godine. Sindikat „Nezavisnost“, koji je u tom periodu trošio svu svoju energiju da se u medijima predstavi kao lider borbe za „Srbolek“, nikada nije podneo niti jednu prijavu protiv Jovice Stefanovića! Ali, kao što sam već rekao, medijske manipulacije su jedini posao za koji su aktivisti „Nezavisnosti“ edukovani.

— Ubrzo se, međutim, ispostavilo da iako vlast jeste imala nekakav interes da uhapsi Stefanovića, njihove namere prema fabrici ostale su iste kao i u vreme dok su tolerisali Stefanovićevo samovlašće. To je i glavni razlog zašto sve ovo pišem. Voleo bih da kolege u „Jugoremediji“ ne zadesi sudbina „Srboleka“, i nadam se da će vas događaji koji su usledili nakon hapšenja Jovice Stefanovića poučiti da ne ponovite naše greške.

— Pet godina štetnog poslovanja dovele su „Srbolek“ u težak finansijski položaj. Ipak, Miša Savić i ja, kao predstavnici malih akcionara u Upravnom odboru, preuzeli smo odgovornost za upravljanje firmom. I pored ogromnog napora koji smo uložili, i pored činjenice da je nova uprava isplatila radnicima šest ipo bruto plata koje im je Stefanović dugovao, dužnička mreža koju je Nini pet godina pleo oko „Srboleka“ ipak nam je došla glave. Maja ove godine nad „Srbolekom“ je otvoren stečaj, a u novembru je proglašen bankrot. Naravno, ovaj scenario će se teško ponoviti u „Jugoremediji“, koja je finansijski u znatno boljoj situaciji nego što je bio „Srbolek“. Ono što je, međutim, zajedničko za obe naše priče je ponašanje nekadašnjeg Ninijevog sindikata, koje destabilizuje firmu iznutra i čini je ranjivom prema vlastima.

— Čim je nova uprava preuzela kontrolu nad „Srbolekom“, Sindikat „Nezavisnost“ je odjednom počeo „da se bavi poslovnom politikom“. Sve ono što svojevremeno Ninija nisu smeli ni da pitaju, počeli su da zahtevaju od uprave koja je pokušavala da iščupa firmu iz propasti. Pritom su nas blatili da smo lopovi, i, čak, da svojim učešćem u radu Upravnog odbora sarađujemo sa Stefanovićem. Dakle, u vreme kad je Sindikat „Nezavisnost“ podržavao Ninija i Peconija, Miša Savić i ja smo ušli u Upravni odbor kao predstavnici malih akcionara. Nas 42 je tada kažnjeno otkazima, a rukovodstvo Sindikata „Nezavisnost“ je nagrađeno unapređenjima. Godinu dana kasnije, isti taj sindikat nas proglašava za kolaborante, zbog toga što kao članovi Upravnog odbora pokušavamo da oporavimo „Srbolek“ i sačuvamo i svoja i njihova radna mesta.

— Zaista se čudim kako gospodina Panovića nije sramota da govori o ulozi svog sidnikata u hapšenju Jovice Stefanovića, kad i sam vrlo dobro zna da Sindikat „Nezavisnost“ ne samo što nikada nije podneo ni jednu krivičnu prijavu protiv Stefanovića, već je jedina krivična prijava koju su podneli bila 5. januara ove godine, protiv nove uprave koja je pokušavala da „Srbolek“ i spase od stečaja! Pored ove prijave, sindikat koji do pred samo hapšenje nije imao nikakav prigovor na Stefanovićev menadžment, početkom 2011. godine je u „Srbolek“ doveo pet različitih inspekcija, prijavljujući nas za sve čega su mogli da se dosete. Sa druge strane, među radnicima su širili iluzije da će protokol iz oktobra 2010. godine biti realizovan, da će Vlada imenovati svoju upravu koja će „Srbolek“ voditi bolje od malih akcionara, da će Grad Beograd posredovati da nas preuzme „Galenika“... Uz sve probleme koje nam je ostavio Nini, Sindikat „Nezavisnost“ nas je iz dana u dan dodatno opterećivao da se bavimo abrovima, budalaštinama i lažnim nadama da će naše probleme rešiti neko drugi.

— Zbog čega rukovodstvu „Nezavisnosti“ nije bilo stalo do oporavka „Srboleka“, mislim da je jasno. Navešću samo dva detalja koja oslikavaju za koga sada radi nekadašnji Ninijev sindikat.

— Naime, naporedo sa pokušajima da stabilizujemo „Srbolek“, vodili smo intenzivne pregovore sa ministrom Ćirićem i drugim predstavnicima vlasti da nam izađu u susret i posreduju sa bankama kako bi smo dobili vreme da normalizujemo poslovanje i počnemo da vraćamo nagomilane dugove. Međutim, gde god da smo se mi obratili za pomoć, Sindikat „Nezavisnost“ je istovremeno vodio žestoku kampanju protiv našeg plana i programa za oporavak „Srboleka“. Čak i nakon što smo ušli u stečaj, postojala je mogućnost da „Srbolek“ nastavi sa radom. Štaviše, stečajni upravnik je podržao plan i program Upravnog odbora. Međutim, naš program je odbio ministar Ćirić, sa obrazloženjem da bi rado pomogao ako bi svi u fabrici bili za program, ali da ne želi da ga „druga strana“ napada zbog podrške Upravnom odboru, tako da je za njega najbezbednije rešenje da „Srbolek“ ode u bankrot. Kakve su bile realne šanse „Srboleka“ za oporavak, najbolje govori činjenica da smo za svega par meseci isplatili šest ipo zaostalih bruto plata, i da je u trenutku kad je fabrika stala iza nas ostalo nezavršenih 440.000 kutija Nitroglicerina, 120.000 kutija Aminofilina, velike količine drugih proizvoda...

— Drugi detalj na koji hoću da vam skrenem pažnju jeste da od propasti „Srboleka“ korist imaju jedino oni koji danas uvoze Nitroglocerin, i druge lekove koje smo mi nekada proizvodili.

— Pokušao sam da vam prenesem iskustvo „Srboleka“ držeći se isključivo činjenica, sa što manje emocija. Naravno, to baš i nije tako lako. Još dugo ću pamtiti kako su kolege iz „Nezavisnosti“ januara ove godine, dok smo se borili da pokrenemo fabriku, tražile od vlasti da zatvori „Srbolek“ jer u proizvodnim pogonima nema grejanja. A nije baš da sasvim nije bilo grejanja, uspeli smo makar da im obezbedimo „cerovke“. Isti ti ljudi su godini dana ranije, januara 2010. godine, dok smo mi štrajkovali i dobijali otkaze, radili bez grejanja da bi se dodvorili Niniju i slomili štrajk. Tada im nije smetalo da rade po mrazu. Nije bilo čak ni „cerovki“.

— Znam da je radnicima „Jugoremedije“ teško jer ne primaju plate. Vrlo dobro znam šta to znači, bio sam u mnogo goroj situaciji dok je Jovica Stefanović upravljao „Srbolekom“. Ipak, znam i kroz šta ste sve do sada prošli, i verujem da nećete dozvoliti da vas sindikat koji nikada nije radio u interesu radnika, i koji se razume jedino u medijske manipulacije, sada huška protiv uprave koja je trn u oku političkim moćnicima i tajkunima. Siguran sam da razumete da trn u oku moćnicima nije Zdravko Deurić, već „Jugoremedija“ i njena proizvodnja.

Zoran Gočević, sada nezaposlen, bivši predsednik Samostalnog sindikata „Srboleka“
i bivši član Upravnog odbora „Srboleka“ izabran glasovima malih akcionara













Development and Hosting by Ravnopravnost © 2010
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Patetika

Počalji  valter taj Pon Dec 05, 2011 9:35 am

Dokle više "pravedna borba radnika" i sve te ofucane fore? Čujem da se i gospodin Malešev uzvrpoljio povodom mogućnosti da se dokaže da su "pravedni radnici" u stvari najobičniji lopovi. Evo malo štiva o Udruženju:

http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija.4.html

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

pravda

Počalji  bans taj Pon Dec 05, 2011 9:40 am

Daj bre da se vec jednom raskrinka cela banda,jer oni to i jesu...
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Pon Dec 05, 2011 9:52 am

Danas se u sedistu udruzenja pojavio gospodin sa nekoliko pristupnica, koje je pokupio u svom komsiluku.Predajuci ih nasim clanovima, upito je znamo li da je V.D. kupio stan u njegovoj zgradi, kao i u zgradi preko puta njegove, jer je pomenuti gospodin ujedno i predsednik Skupstine stanara u jednoj od tih zgrada.(Ime i adresa pomenutog gospodina poznata clanovima Udruzenja).Akcionari su mu objasnili da domen naseg interesovanja ne predstavlja imovinska karta likova iz ekipe "MI FARMACEUTI", ali ukoliko je i deseti deo onoga sto ljudi donoseci svoje akcije pricaju o ovim strastvenim sakupljacima nekretnina, pravo je cudo da se Jugoremedija drzala i do sada!Ocigledno je da su ljudi pobedili strah, sve vise njih je spremno da progovori o svojim saznanjima.

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  dadax71 taj Uto Dec 06, 2011 1:25 am

Čast svakom, veresija nikome!

Upravo ovakav slogan sažima gledista akcionara članova Udruzenja Jugoremedija AD III. Za sve ono što je Zdravko Deurić uradio na poništenju prethodne nezakonite privatizacije i dokapitalizacije Jugoremedije, svaki akcionar i zaposleni, kao i građani našeg regiona moraju mu odati priznanje, kao i svim njegovim tadašnjim saborcima. Na krilima borbe protiv nepravde tada činjene malim akcionarima pomenuti gospodin je stekao počast i postao upravitelj Jugoremedije, prvo kao predsednik Upravnog Odbora, a zatim i kao vd generalnog direktora. Bilo je ovo svojevrsno „vreme časti“, propraćeno gotovo jednodušnom podrškom svih akcionara i zaposlenih, a onda je „vreme časti“ zamenilo „vreme veresije“.

Kako drugačije protumačiti izigrano poverenje hiljada malih akcionara i zaposlenih, koji su osnivanjem Udruzenja akcionara Jugoremedija AD III želeli da institucionalno u saradnji sa organima lokalne samouprave, državnim institucijama i dobronamernim članovima menadžmenta Jugoremedije, potraže odgovore i iznađu rešenja za sledeća pitanja:

1. Kakav je plan za prevazilaženje izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se Jugoremedija trenutno nalazi?
2. Šta su uzroci ovakvog stanja i ko je za ovakvo stanje odgovoran?
3. Kakav je vlasnički status Jugoremedije u pravnom licu PenFarm imajuci u vidu činjenicu da u APR-u stoji da je Jugoremedija vlasnik 29.02% a u plaćenom oglasu u listu „Zrenjaanin“ od 18. 11.2011. Zdravko Deuric pominje vlasnicki udeo Jugoremedije od 35,8%?
4. Odakle ovako krupna neusaglašenost po pitanju vlasništva koje i inače akcionarima nije jasno, pre svega uzevši u obzir nenovčane uloge akcionara Penfarme kojima je vrednost jedne akcije Jugoremedije obracunata po ceni od 20 eura, a vrednost akcija na berzi je nešto više od 200 dinara?
5. Na osnovu koje odluke je osnovano preduzece Luxol-farmacija i PenFarma i kojim kriterijumima je izvršen izbor 46 akcionara suvlasnika, od ukupno 4.500 akcionara?
6. U kom dokumentu nadležnih inspekcijskih organa stoji decidirana odluka da se pogon antibiotika mora izmestiti iz fabrickog kruga?
7. Na osnovu kojih odluka su otuđene licence, vlasništvo Jugoremedije u korist Pen Farma, ko je za takve odluke glasao i ko je izvršio za prenos licencnih prava sa Jugoremedije na PenFarm?
8. Ko je i po kojim kriterijumima izvršio procenu vrednosti mašina u vlasništvu Jugoremedije, a koje će biti operativne u pogonima PenFarma?
9. Zdravko Deurić je na tribini održanoj 5.11.2011. izjavio da je prošle godine imao ponudu za prodaju akcija Jugoremedije po ceni od 12 eura koju je odbio jer je želeo da dobije 15 eura?! Ko je i na osnovu čijih ovlaštenja doneo ovakvu odluku i jesu li akcionari konsultovani po ovakvom krucijalnom pitanju budućnosti Jugoremedije ili je to bila „ekskluzivna odluka“? Ako jeste sa kojim motivima je doneta?
10. Kome pripada 78.266 akcija firme Jugoremedija com, sada u likvidaciji i čijim su novcem i po kojoj ceni stečene ove akcije?

Pitanja na koja zaposleni i akcionari traže odgovore su brojna, mnogo toga nije dorečeno ni po pitanju kriterijuma za isplatu zarada zaposlenih, različitih ugovornih obaveza, odlazaka polovine visokoobrazovanih kadrova...

Sve aktivnosti udruženja akcionara Jugoremedija AD III su javne i od samog osnivanja naša isključiva preokupacija jeste pitanje budućnosti Jugoremedije i revalorizacija vrednosti akcija. Mi nikoga ne optužujemo već konstatujemo i to isključivo na osnovu podataka koji su nam dostupni iz izjava gospodina Deurića u raznim medijima, dokumentima prezentovanim na sajtovima APR-a i dokumentima prezentovanim svim akcionarima na poslednjoj Skupstini akcionara.

Bilo kakvo dovođenje Udruženja akcionara Jugoremedija AD III u vezu sa gospodinom Jovicom Stefanovićem su čista insinuacija i nedobronamerno skretanje pažnje sa aktuelnih problema o kojima želimo da razgovaramo. Takve iskonstruisane kvalifikacije najviše pogađaju nekadasnje saborce gospodina Deurića koji su danas članovi naseg Udruženja .Od objavljivanja Javnog poziva akcionarima nismo dobili nijedan poziv na razgovor od aktuelnog rukovodstva Jugoremedije iz čega prizilazi zakljucak da pomenuta gospoda nisu previše zainteresovana da saslušaju naša pitanja. Umesto toga svoju pažnju usmeravaju u pravcu diskreditacije pojedinih članova Udruženja.

Vreme Časti je zamenilo Vreme Veresije, a mi članovi Udruzenja Jugoremedija AD III porucujemo: AKO SI MI PRIJATELJ, VERESIJU NE TRAŽI!

U Zrenjaninu, 23.11.2011.

Članovi Udruženja Jugoremedija III Zrenjanin

Objavljujem originalno pismo upućenom svim štapanim medijima i jedino je objavio list "Danas" ali ne u celosti i kako samo njima odgovara.Nadam se da će i drugi štampani mediji objaviti ovo pismo

dadax71

Broj poruka : 13
Datum upisa : 25.11.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Uto Dec 06, 2011 10:03 am

DANASNJI TEKST U "NOVOSTIMA", IZ PERA GOSPODINA PASICA VISE NEGO AFIRMATIVNO TRETIRA NAPORE MALIH AKCIONARA DA SPASU SOPSTVENU UZURPIRANU IMOVINU.MOLIM @ADMINA ILI NEKOG OD FORUMASA DA NAM PREDSTAVI INTEGRALNU VERZIJU TEKSTA.
NA SVA PITANJA U VEZI SA KASNJENJEM PLATA, NEUPLACIVANJEM DOPRINOSA, NEAZURIRANJEM LICENCNIH UGOVORNIH OBAVEZA,v.d . U MANIRU VELIKOG OPSENARA ODGOVARA KAKO JE PROBLEM NASTAO ZBOG OPSTE NELIKVIDNOSTI NA RELACIJI FOND-VELEDROGERIJE-FABRIKE.OVDE VEROVATNO IMA PODOSTA ISTINE, ALI KADA SU U PITANJU OSTALI UCESNICI OVOG LANCA, ALI NE I jUGOREMEDIJA, KOJA NEMA GOTOVO NIKAKVIH DUGOVANJA OD VELEDROGERIJA, JER KOMPLETNU PRODAJU NA DOMACEM TRZISTU REALIZUJE AVANSNO, STO JE FINANSIJSKI POTPUNO NEISPLATIVO, A POSEBAN SEGMENT CINE MENICE, KOJI UNOVCAVAJU SA DEBELIM ESKONTIMA,TAKO DA SU PROIZVODJACKE KALKULACIJE PRE ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE, UMESTO ZA OZBILJNU PROIZVODJACKU PRICU.
CINJENICE GOVORE DA TESKI DANI ZA JUGOREMEDIJU POCINJU GOTOVO U DAN SA POCETKOM ROMANTICNE PRICE O RADNICKOJ MOBI KOJOM SE PODIZE PEN FARM, KAO DA SU U PITANJU NUSPROSTORIJE NEKOG OD SOLJICARA, A NE OZBILJAN FARMACEUTSKI POGON.OVAJ SVOJEVRSNI "LAPOT" KOJI ZAMALO DA NEPRIZNATO DETE JUGOREMEDIJI UCINI SVOJOJ MAJCI FIRMI,SPRECEN JE U POSLEDNJI MOMENAT, UPRAVO ZAHVALJUJUCI NASOM ENERGICNOM AKCIJOM.UZGRED,V.D. IDE PO GRADU I PRICA NA SVA USTA KAKO SMO MI GRUPA KRIMINALACA KOJI JE NINI SA NEIMENOVANIM TAJKUNIMA ORGANIZOVAO DA BI NJEMU OTELI JUGOREMEDIJU!!!???!!!???!!!???
NA OVAKVE GLUPOSTI MOGU SAMO DA ODGOVORIM U STILU ONE NARODNE"KO O CEMU xxxxx o postenju"

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  milojka taj Uto Dec 06, 2011 10:41 am

Gosp Valter svaka cast na odgovoru forumasu Sneki sa "onog" foruma. Sutra cemo verovatno opet biti svedoci njihovog zastrasivanja i ucena kako bi ljudi sto masovije izasli kao podrska strajku. Ljudska glupost izgleda da nema granica, a o obrazu da i ne pricamo.

milojka

Broj poruka : 24
Datum upisa : 20.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Pismo

Počalji  dadax71 taj Uto Dec 06, 2011 11:35 am

@Valter
originalno pismo ti se nalazi na mom postu iz tog je proistekla novinarska sloboda kako je ko to u novinama napisao.U listu Danas je toliko marginalizovano da je akcenat stavljen na dali je neko Ninijev ili ne i svega par pitanja autoru teksta na dušu,dok je gospodin Pašić to mnogo bolje uradio i ukazao na suštinu našeg pisma i bar malo skrenuo pažnju na udrženje i njihove napore,ja bih stavio tekst iz "Večernjih nosti " ali nema ga na sajtu nego ako ima neko skener nek skenira i postavi na forum.

dadax71

Broj poruka : 13
Datum upisa : 25.11.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Uto Dec 06, 2011 8:33 pm

@Dadax,
hvala na informacijama,poznato mi je cinjenica da su u nekim natpisima, za razliku od gospodina Pasica, novinari modifikovali sustinu akcionarskog obracanja javnosti, mozda iz razloga ustede prostora,ili zbog nedovoljne informisanosti o samom Udruzenju, jer nesmemo izgubiti iz vida cinjenicu da se oko V.D.-a i njegovih sad vec sve malobrojnijih sledbenika cetiri godine pisu hvalospevi,a laz koja se ponovi stotinu puta u usima nedovoljno upucenih postaje istina!Pored toga, iz samo njemu i njima poznatih razloga, uz gorepomenutu ekipu stoji i drustv0 oko "Republike", jedan od bivsih direktora Jugoremedije koji zarad obmanjivanja svojih nekadasnjih kolega i sitnih beneficija ostvarenih u korist clanova sopstvene porodice, duzi vremenski period obeduje po gradskim kafanama na racun Jugoremedije(znate ono DAO VERU ZA VECERU!)-iako mislim da je kod pomenutog gospodina u pitanju placeni RUCAK.Doticni gospodinje koristeci autoritet iz vremena sopstvenog direktorovanja Jugoremedijom, vise puta je javno pozivao svoje nekadasnje kolege da pruze podrsku V.D.-u, i tako sprecio da se akcionari organizuju mnogo ranije.I sada gospodin bivsi direktor vodi aktivnu kampanju protiv Udruzenja Jugoremedija A.D.III,umesto da realno sagleda stanje stvari, prizna da je pogresio i podrzi aktivnosti u kojima je uzelo ucesca mnostvo njegovih nekadasnjih kolega!Tu je i drustvo iz razlicitih organizacija koje navodno podrzavaju borbu radnicke klase(to su gospoda uredjivaci SAJTA preko koga treba slati podrsku jos uvek aktuelnom menadzmentu), a isti ti ljudi ne zele ili nece da uvide da gde god je V.D. sa svojim saucesnicima "branio" prava radnika, nastala je totalna propast.(prisetimo se samo sudbine BEK-a,Luxola,Srboleka,Sinvoza gde ljudi otvoreno pricaju da im je svanulo otkako se vise pomenuta gospoda ne bave "odbranom" njihovih prava!)
Sve ovo neodoljivo podseca na staru pricu o ocu i sinu, gde otac dodje kuci iz kafane i pozali se stasalom sinu da ga je u kafani udario izvesni gost.Sinu padne mrak na oci, i namah krene zajedno sa ocem da potrazi tog nevaljalca.Stignu oni do kafane, izgrednik sedi za svojim stolom i pijucka, a razgnevljeni sin, u pratnji oca pridje stolu i upita neznanca:
Jesi li ti udario MOG OCA!!!
Jesam
E, ajde udari ga jos jednom, ako smes!
Neznanac ustade, i preko glave gnevnog sina prilepi samarcinu zbunjenom ocu.
A tako, majcin sine, ajd da vidim da mi samo jos jednom pipnes oca , cik ako smes!
Ponovo otvorena saka sevnu ispred sinovog nosa, i zaustavi se na suprotnim obrazu uzasnutog oca!
E, ajd jos jednom, samo jos jednom, da vidim da si mi pipno oca...
Na to otac iskoraci unazad i rece:"Idemo kuci, FALA STO SI ME BRANIO SINE"!
Slucaj Jugoremedije predstavlja krunu destrukcije svega onoga za cega se V,D. sa gorepomenutim licima i organizacijama deklarativno zalaze, i tek po objavljivanju svih relevantnih dokumenata tokom cetvorogodisnjeg menadzerisanja firmom, revizije finansijskih ulaganja u PEN FARM, uvida u nacin spoljnotrgovinskih aranzmana Jugoremedije bicemo u stanju da u potpunosti sagledamo razmere pustosi koju su za sobom ostavili oni koji su se razvili u apsolutnu negaciju svega za sta su se demagoski predstavljali!

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  dadax71 taj Čet Dec 08, 2011 1:32 am

Samostalni sindikat: Vlast radi na uništenju fabrike


Ovo sto je Samostalni sindikat Jugoremedije izjavio je nista drugo vec obicna laz.Ne podrzavam ni jedan sindikat i nisam sindikalno/partijski opredeljen ali ne podrzavam ni lazove u Samostalnom sindikatu kao sto ih ima u Jugoremediji koji uvek krivce nalaze u tudjem dvoristu a ne u svom.Zdravko Deuric je taj koji je godinama radio na legalnom unistavanju fabrike i kapitala malih akcionara Jugoremedije i za to postoje i materijalni dokazi.Implementacija nacionalnog GMP-a u proizvodnim pogonima Jugoremedije je od pocetka bio samo deo Deuricevog plana produzavanja vladavine u Jugoremediji.Jugoremedija je jos mogla da se proda 2008 godine strateskom partneru koji bi uskladio proizvodnju sa smernicama i regulativima Evropske Dobre proizodjacke prakse bez potrebe dodatne implementacije nacionalne Dobre proizodjacke prakse u pogonima Jugoremedije ali nije.Razlog je bio vrlo jednostavan,glad za velikim parama,neostvareni decacki snovi.

Postovani ministre,

Cuvajte se harizmaticnih ljudi koji lako mogu da vas opcine-hipnotisu svojom pricom i ubede da je sve ono sto oni pricaju istina i ako nije.Jedan od takvih ljudi je i generalni direktor Jugoremedije Zdravko Deuric.Jugoremedija je danas u problemima iskljucivo zbog pohlepe,bahatosti,nemarnosti i ne kompetentnosti menadzmenta koji je godinama svesno lagao,manipulisao i ponizavao akcionare Jugoremedije a ekvivalentno tezio ka tome da anulira kapital istih i sto je najzalosnije od svega,uzivao u tome sto radi.Licno sam bio svedok toga i znam sa kakvim prljavim ljudima imate posla.Dovoljno je da pogledate bilans stanja i uspeha Jugoremedije kao i da malo vise procitate o tome na internetu pa da shvatite sa kakvim malicioznim ljudima i prevarantima imate posla.Danas opstanak Jugoremedije iskljucivo zavisi od promene rukovodstva firme i to je osnovni imperativ i smernica za dalji napredak same firme.Interes Zdravka Deurica kao i ljudi koji su mu svih ovih godina dali moc(ne vlast) jeste da i dalje vlada Jugoremedijom dok god on i Jugoremedija zive.Ne dozvolite da se korov siri po Vasem dvoristu(drzavi Srbiji) vec ga na vreme odstranite.

S'postovanjem






dadax71

Broj poruka : 13
Datum upisa : 25.11.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Čet Dec 08, 2011 8:07 am

Postovani forumasi, stvari se polako ali sigurno razresavaju u korist znatnijeg broja zaposlenih i akcionara.Pocetkom sledece nedelje imamo zakazane sastanke sa relevantnim drzavnim institucijama,do kojih veliki opsenar sa svojim causima nije stigao da isprosipa bezocne lazo o ljudima iz Udruzenja(kao sto je to pomamno cinio kod opstinskih struktura,nazivajuci nas Ninijevim placenicima i opasnim kriminalcima!)Iz ovog razloga molim forumase da se strpe do sledece nedelje, a mi cemo sve vas obavestiti o konkretnim potezima, ali tek posto ih obavimo.Ministar Stankovic kao covek od reci, zasigurno ce uciniti sve sto je u domenu njegovih kompetencija da pomogne Jugoremediji, ali ne i UNISTITELJIMA JUGOREMEDIJE!Udruzenje, zajedno sa drzavnim paketom, sada je vec sasvim blizu 2/3 vecini,tako da smo sada zajedno respektabilni pregovaraci sa potencijalnim strateskim partnerima, a na tome i drzava svojski radi.Situacija u fabrici je svi znamo kakva, ali uz dominantan procenat vlasnistva koji ce akcionari ostvariti u pen Farmu posle prve ozbiljne revizije po osnovu svih ulaganja,kao i onih placeva u Nisu, koji su nam pretekli od Ninijevog proarcenog "miraza",ipak mozemo nazreti novo svetlo na tmurn im perspektivama akcionarske borbe.


Poslednji put izmenio valter dana Sub Dec 17, 2011 1:20 pm, izmenio ukupno 2 puta

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

prijatelji jugoremedije????????

Počalji  bans taj Čet Dec 08, 2011 9:30 am

http://www.ktvtelevizija.com/home.html,
ali i reci to kako je sponzor ktv vremenske prognoze....a mi nemamo platu...
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Čet Dec 08, 2011 11:58 pm

Ponasanje lokalnih televizija,mislim na KTV i SANTOS, u najmanju ruku je nekorektno, po pitanju suceljavanja stavova na relaciji odlazeci menadzment-Udruzenje akciionara Jugoremedija A D III.Nekoliko puta smo tokom prethodnih meseci slusali neosnovane optuzbe,blacenja i uvrede na racun Udruzenja i pojedinih clanova,izrecenih od strane lica koja ni sama ne veruju u ono sto pricaju, a da sa pomenutih lokalnih televizija nismo dobili nijedan jedini poziv da iznesemo sopstvene argumente.Udruzenju, koje ima preko 600 clanova, i o cijoj je borbi izvestavao radio Zrenjanin,RTV 1, brojni dopisnici listova sa nacionalnim tirazom kao i nas "Zrenjanin" vrata ovih medijskih kuca ostala su zatvorena.Ostaje nam samo da zakljucino da su sredstva Jugoremedije, usmerena za sponzorisanje vremenske prognoze i srodne marketinske aktivnosti, uredjivacima KTV-a i Santosa mnogo znacajnija od vitalnog pitanja koji tisti 460 zaposlenih i 4500 akcionara.Svako ima pravo da odredi prioritete, ali isto tako i da odluci kojoj TV stanici ce pokloniti svoje poverenje!Gospodo medijski delatnici KTV I SANTOS, MISLITE O TOME!

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

pasvord

Počalji  bans taj Sub Dec 10, 2011 7:57 am

Alo,forumaši,ima nekih novosti na Belexu,mi banovani opet ne možemo da "gostujemo"... Smile
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Sub Dec 10, 2011 10:06 am

@Bans,
nista posebno, uglavnom licitiranja na temu koliko dobromoraca ce sutra za prestonicu,i u koliko autobusa.Deuric i drugovi panicno pokusavaju da se preporuce, kao "Pera pisar iz administrativnog odeljenja",(besmrtni lik poltrona iz "Gospodje ministarke") nebi li sebi produzio vek trajanja lock-tide igranja menadzera.Pomenuti su i lik i delo gospodje Margold,poznate predsednice i clanice brojnih U. O.,ciji saldo stetocinskih odluka itekako dobro osecaju svi akcionari a koji zasluzuje podrobniju analizu pogubnog delovanja samozvane pravnice.

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

belex

Počalji  bans taj Sub Dec 10, 2011 11:10 am

Hvala Valteru na informaciji...vidi se KRAJ!!!
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Zli patuljak sa Belexa

Počalji  fmesaros taj Ned Dec 11, 2011 12:16 am

bans ::Alo,forumaši,ima nekih novosti na Belexu,mi banovani opet ne možemo da "gostujemo"... Smile

Sada su nam zatvorili i mala vrata na Belexu, to samo govori o tome koliko su dobronamerni. Mi svakako ne zavisimo od njihove milosti, ovim činom su sada banovali sami sebe!
avatar
fmesaros
Admin

Broj poruka : 74
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika http://jrmd-3.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Pašić

Počalji  bans taj Ned Dec 11, 2011 12:56 am

avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  jevrem taj Pon Dec 12, 2011 4:39 am

Počeo sam sa analizom ponašanja onog foruma, pa mi se smučilo kad sam došao do trenutka u kome su počela banovanja ozbiljnih forumaša u nameri da smene v.d. bravara
Ukratko. Prvo je stradao profi [(kako bi se opstruisala (NEUSPEŠNO) mogućnost okupljanja malih akcionara oko nekog a da to nisu v.d. i supozitorije)]. Drugo „prolazno vreme“ je početak registracije U-III (banovanje na 10 dana) i treće kada se U-III registrovalo. Tada smo banovani i svi ostali do ulaska Srbije u EU. Zašto je to urađeno, zna Zli patuljak 2 (poznat i kao „merde“) (br 1 je Karleušin miljenik) i njegovi sponzori. Ne treba se zamlaćivati i gubiti dragoceno vreme (jedan od ciljeva onog foruma) oko toga ko sponzoriše i ko ima interes da se ništa ne dešava ka spasavanju JR.
Na odličnom smo putu i zato, ovaj i prijateljski forum U-III + Prijatelja JR 2 su mesta gde treba da se nađu najbitniji komentari i ostalo.


Poslednji izmenio jevrem dana Pon Dec 12, 2011 6:11 am, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
jevrem

Broj poruka : 35
Datum upisa : 28.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

onaj drugi

Počalji  bans taj Pon Dec 12, 2011 5:14 am

Hoćeš da kažes da tamo neki zli patuljak-admin sa onog drugog foruma ima veze sa JGRM?Ko je on? Zna li mu se ime?Što mu je bilo u interesu da nas sve banuje?Verovatno da ima nešto što mi neznamo...
avatar
bans

Broj poruka : 71
Datum upisa : 19.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

POLITIKA ONLINE

Počalji  jevrem taj Pon Dec 12, 2011 5:32 am

ЕКОНОМИЈА
Лекови у складишту уместо у апотекама

Зрењанин– Превирања у „Југоремедији” се не стишавају, а јуче је у овој фабрици лекова био и министар здравља Зоран Станковић. Он се појавио непосредно пре једночасовног штрајка којим су радници желели да упозоре државу да треба да помогне овој фирми пошто у њој поседује 42 одсто капитала.
После образлагања програма опоравка нашег здравства у зрењанинској болници Станковић се у разговору са новинарима дотакао и „Југоремедије” и истакао да су ова фирма и руководство ове фабрике одговорни за несташицу лекова на нашем тржишту.
– Више пута смо разговарали с челницима фабрике, али они још нису испунили ни један од постигнутих договора.
Ми нисмо надлежни за финансијске и власничке проблеме, али као Министраство здравља не можемо да стојимо по страни собзиром на то да ’Југоремедија’производи есенцијалне лекове за здравствено збрињавање болесника и мањак тих медикамената може изазвати велике проблеме – рекао је Станковић наглашавајући да постоји веома неодговорно понашање пошто неке лиценце које је имала зрењанинска фабрика нису обновљене, а да су фирме, које су власници лиценци,с којима су такође вођени разговори у Министарству здравља, веома вољне да помогну у тој активности.
Станковић је рекао да би држава требала да се умеша на начин како је то урађено у „Галеници”, што се може протумачити и захтевом за сменом менаџмента у фабрици кога су, као већински акционари, изабрали радници. (prim.: NE!!! IZABRAO JE SAM SEBE ŠTO JE VAŽILO DO 09.08.2011.)
На штрајку упозорења у „Југоремедији” који је организовао Самостални синдикат и који одобрава и менаџмент, поручено је Влади Србије да заједничко деловање различитих министарстава и других државних институција очигледно иде у правцу уништења фабрике. Речено је и да увозом лекова по сваку цену и стављањем све већег броја увозних препарата на позитивну листу, држава директно подрива домаћу производњу и ради искључиво у корист увозничких фирми. Изнето је и да у „Југоремедији” већ три месеца чекају решење за нивелацију цена неколико својих лекова, мада је поскупљење одобрено од Министарства здравља. Замерено је и што је Фонд за развој РС блокирао рачун „Југоремедије” због неплаћања кредита.
– Председник УО фонда је министар економије Небојша Ћирић, ресора који располаже са 42 одсто акција зрењанинских фармацеута, па испада да држава сама ради против себе и да РЗЗО дугује огромна средства веледрогеријама, а оне не плаћају лекове фабрикама, које раде и производе лекове знајући да на њима губе и по 20 одсто, док стране фирме обустављају производњу ако немају профит 30 одсто. Уместо да буду партнери малим акционарима и радницима у решавању проблема, Министарство економије и Агенција за приватизацију одбијају сваку сарадњу са фабриком уз образложење да не желе да помажу менаџменту на чијем челу је Здравко Деурић (prim.: NORMALNO I PRIRODNO), а против њега се води очигледна кампања – речено је на скупу. Говорио је и сам Деурић и рекао да „Југоремедија” и поред огромног одрицања својих радника, веома тешко успева да обезбеди континуирано снабдевање домаћег тржишта. – Због блокаде, радницима четири месеца није исплаћена плата, фабрика нема новца ни за бензин како би послала лекове у апотеку – рекао је директор „Југоремедије”.
Министар Станковић је рекао да ће од владе захтевати да хитно формира радну групу како би се решили нагомилани проблеми у зрењанинској фабрици лекова. Након обиласка фабрике он је рекао да као министар здравља, не може да буде равнодушан пошто је видео залихе лекова у складиштима и на производним тракама, док их у апотекама нема, због чега су угрожени многи пацијенти широм Србије. – Зато ћу на Влади инсистирати да се хитно разреши ситуација у фабрици – изјавио је Станковић.
Ђуро Ђукић
објављено: 08.12.2011.

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Lekovi-u-skladistu-umesto-u-apotekama.sr.html
(evo i adrese ko želi da vidi sličicu jer, ne umem da je prenesem na forum; možda me neko edukuje putem lične poruke!?)
RADNA GRUPA se ne formira ako hoćeš nekome da pomogneš a da TAJ NIKO OSTANE I DALJE TU GDE JESTE I DA BESOMUČNO I NEKONTROLISANO TROŠI DATU FINANSIJSKU POMOĆ. Zato, smatram i pitam se "Zašto, sve što je lepo, IMA KRAJ?" (ako nema KRAJ imaće KRAH!!!)
avatar
jevrem

Broj poruka : 35
Datum upisa : 28.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  valter taj Pon Dec 12, 2011 7:52 am

Jos kratko aktuelni menadzment se odlucio za taktiku napad je najbolja odbrana!Nazalost,Jugoremedija NEMA NIKAKVIH POTRAZIVANJA od veledrogerija,jer je poslovala ISKLJUCIVO AVANSNO i otuda i enormni boniteti koje je fabrika prenosi la kupcima, takoda vajkanje o potrazivanjima nema veze s realnoscu.Nepobitna je cinjenica da problemi likvidnosti Jugoremedije pocinju skoro u dan kada pocinje izgradnja Pen farma, arcenjem svih mogucih resursa fabrike, za sta postoje nepobitni dokazi.Zato sam vise puta napomenuo da Pen farma, posle ozbiljne ekspertize mora postati pogon Jugoremedije a nesudjeni kapitalisti, posto im se prethodno odbiju ukupni isplaceni iznosi po osnovu neopravdano povecanih koeficijenata,zatim svi radni sati koje su proveli na gradilistu a vodjeni da rade na svojim radnim mestima u Jugoremediji,isto tako i radni sati neSoljicara, koji su DOBROMORNO kao kadrovi Jugoremedije odradjivali brojne radove na Soljici, a vodjeni su da rade u Jugoremediji,posle REALNOG obracuna vrednosti akcija koj su uneli kao osnivacki kapital pa se posle svega toga utvrdi da mozda ONI NISU OSTALI DUZNI JUGOREMEDIJI, eventualno mogu ocekivati povrat sredstava , al ina rate, i to kad fabrika stane na noge.Posebna prica su preostali visokoskolci, koji su polupismenoj bulumenti ozvanicili PRENOS PRAVA LICENCI, vlasnistvo 4500 malih akcionara.Ovi moralni patuljci,koji su zarad svojih sitnosopstvenickih interesa olicenim u visokim platama+UGOVORIMA O DELU, a koji su potpuno nezakoniti, naneli ogromnu stetu fabrici i akcionarima, pruzivsi privid legitimiteta nesudjenim komunokapitalistima.Ovde ne mislim na sve preostale visokoskolce , cast svakom moralnom pojedincu, ali onoma koji su uprljali svoje diplome, moraju se pozabaviti nadlezni sudovi casti pojedinih komora.

valter

Broj poruka : 111
Datum upisa : 31.10.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaša 1° tema

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 6 od 15 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu